kinetoterapie

Se cunoaste deja faptul ca 1 din 3 persoane poate sa acuze dureri de spate, motiv pentru care este bine sa stim inainte de a incepe un tratament, ce ne este benefic si ce ne anume ne dauneaza.

Este important sa cunoastem precis indicatiile si contraindicatiile cu privire la activitatile pe care le desfasuram zilnic si aici dam cateva exemple: cum sa stam pe un scaun, cum sa dormim, cum sa stam la volan, cum sa ne aplecam si sa ridicam un obiect, etc.

Respectarea indicatiilor date de kinetoterapeut este primordiala

Exista pacienti care acuza din nou dureri la nivelul spatelui dupa ce au terminat programul de recuperare, motivul fiind nerespectarea indicatiilor oferite de kinetoterapeut in corectarea activitatilor desfasurate zilnic.

Prokinetic recomandata progame de kinetoterapie foarte eficiente si care reduc in mod semnificativ aparitia durerilor lombare, chiar si in cazurile de hernie de disc.

Asadar, pentru a avea eficienta este indicat sa se urmeze un program foarte strict, acesta fiind in functie de cauzele care au dus la aparitia durerii respective. Un tratament al durerilor de spate nu este eficient decat daca dupa finalizarea acestuia ve veti schimba modul de viata.

Ce urmareste practic un program de kinetoterapie?

Un program de kinetoterapie eficient are ca scop relaxarea musculaturii contracturate si recapatarea pozitiei corecte la nivelul coloanei vertebrale. In cazul remobilizarii coloanei vertebrale se efectueaza o serie de exercitii dinamice si statice, care vor tonifia in mod corect musculatura abdominala, musculatura bazinului si fesierilor, precum si musculatura paravertebrala.

kinetoterapie

Mai putem asocia aici si alte serii de exercitii ce se executa la spalier stand in pozitia de atarnat, acest lucru fiind posibil daca posibilitatile fizice ale pacientului permit.

In perioada cronica putem sa continuam kinetoterapia, punandu-se accent in special pe tonifierea musculaturii de la nivelul trunchiului. Pentru mai multe informatii cu privire la aceste aspecte puteti sa accesati pagina web www.prokinetic.ro/kinetoterapie si sa luati legatura cu echipa Prokinetic prin formularul de contact sau prin e-mail.

Apelati cu mare incredere la Prokinetic, pentru a beneficia de programe kinetoterapeutice individuale profesionale, de sali de recuperare medicala complet echipate, de o echipa de kinetoterapeuti stabila si de solutii rapide in ceea ce priveste rezolvarea problemelor specifice.

Sharing is caring!